Штампа

Квиз знања из веронауке

on .

ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА

 

Са благословом  Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина, 7. априла 2015. године, одржано је полуфинално такмичење из веронаке за ученике основних школа на територији архијереског намесништва тамнавског. Домаћин овог такмичења била је ОШ „Милан Муњас“ из Уба, у чијим просторијама се и одржао овај занимљиви догађај.

Учешће у такмичењу узело је по три ученика (од V до VIII разреда) пет основних школа: ОШ „Милан Муњас“ Уб, ОШ „Миле Дубљевић“ Лајковац, ОШ „Душан Даниловић“ Радљево, ОШ „Свети Сава“ Памбуковица и ОШ „Рајко Михајловић“ Бањани.

Почетак такмичења је обележен заједничком молитвом окупљених у овај дан да покажу у којој мери су савладали градиво Христовог Јеванђеља и да одмере снаге на том пољу. После поздравне речи и благослова о. Милана Ристивојчевића, начелника за веронауку ваљевске епархије, у коме нас је подсетио да нас је окупила благодат Светог Духа и вера у Христово Васкрсење, такмичење је могло да почне. Само такмичење се састојало из шест различитих игара, у којима су две најбоље екипе требале да изборе пласман у финале које се састојало у игри асоцијација. Надигравање у знању је било неизвесно до самог краја такмичења. Догађај је имао и забавни карактер због начина на који је сам квиз конципиран. Није мањкало ни младалачког ученичког духа те радости или разочарења при освајању или губљењу непроцењивих поена који воде у победу и пласман у даље такмичење. На крају победу однео је тим из ОШ „Миле Дубљевић“  из Лајковца који је савладао у финалном делу овог такмичења екипу из ОШ „Милан Муњас“ из Уба.

Уз велику радост и међусобне честитке сви су се разишли у нади да ће победничка екипа архијерејско намесништво тамнавско достојно репезентовати на вишем финалном такмичењу које ће се одржати у Ваљеву.

 

Растко Алимпијевић, вероучитељ

Штампа

ВЛАДИКА МИЛУТИН ОСВЕШТАО ФИЛСКУЛТУРНУ САЛУ ОШ „МИЛАН МУЊАС“ УБ

on .

   Његово Преосвештвенство, Епископ ваљевски Господин Милутин, освештао је реновирану фискултурну салу Основне школе „Милан Муњас“ Уб, у уторак 28. априла. Освећењу сале  присуствовли су: секретар Епархије ваљевске јереј Саша Максимовић, јеромонах Силуан Мракић, свештенство убске цркве на челу са намесником Митром Миловановићем, представници општинске управе, наставници и ученици школе.

   Епископ ваљевски Г. Милутин, истакао је присутнима да је Фонд „Патријарх Павле“, захваљујући ангажовању секретара Епархије ваљевске Саше Максимовића, донирао пет милиона динара убској основној школи, како би се санирала велика штета, направљена као последица прошлогодишњих мајских поплава. – Најбоље је када дела говоре. Када сам прошли пут био овде код вас, дошли смо са надом великом, а отишли са зебњом, да ли ће успети све да се заврши. Било је и страха, да ли ћемо добити онолико финансијских средстава, колико је то  било потребно. Зато сам дошао овде данас да видим како то изгледа, сећајући се како је то тужно изгледало након мајских поплава када су се небеса отворила и поплавила Србију. Данас се радујем, јер видим како је све урађено лепше него што је и било, као што је то рекла и ваша добра директорка. Највише се радујем, што ћете ви децо, моћи да играте и да се такмичите, онако како доликује вашој младости, безбедно и са пуно воље да побеђујете у спорту – рекао је Епископ Милутин.

   Директорка школе Живана Баратовић захвалила се Његовом Преосвештенству Г. Милутину наводећи да их је охрабрио да конкуришу за средства из Фонда „Патријарх Павле“ Српске православне цркве и саветима помогао да прикупе потребну документацију. Залагањем Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина обезбеђена је донација из Фонда „Патријарх Павле“ чиме су продубљени и до данас више него одлични односи ОШ „Милан Муњас“ и епархије ваљевске.

    Након чина освећења, у холу школе изведен је получасовни програм којем су присуствовали ученици првог и трећег разреда, родитељи и колектив школе. Програм су припремали наставница музичке културе Стојанка Адамовић, која је и дириговала школским хором и наставник веронауке Растко Алимпијевић. Оркестром су управљали Миша и Софија Живић (ученица VIII разреда) Изведено је неколико пригодних композиција, као што су „Востани Сербије“, „Људи ликујте“ и сплет песама „Солунци хвала вам“ у оквиру којег је публика чула текстуалну верзију композиције „Марш на Дрину“, „Низемски растанак“, „Јеремија пали топа“. Хор ученика нижих разреда извео је познату дечју песму „Све што расте хтело би да расте“ („Здравица“), којом је музички део програма завршен. Солисти певачи били су: Растко Алимпијевић (вероучитељ), Ања и Алекса Ранисављевић, Нађа Милићевић, Стефан Капларевић, Јована и Милица Адамовић, Невена Јаковљевић, Ивона Руњајић, Анђела Перишић, Јулијана Алексић, Јана Влајковић.

  На крају приредбе, још једном су упућене речи захвалности Његовом Преосвештенству Г. Милутину и његовим сарадницима из Ваљева и Уба, као и представницима локалне самоуправе на несебичној помоћи за адаптацију школске фискултурне сале.

Дуња Капларевић, наставница

Растко Алимпијевић, вероучитељ

Штампа

Савиндан

on .

СТОПАМА СВЕТОГ САВЕ

 

  Ове године, домаћин славе била је породица Адамовић из Уба. Награђени су ученици и наставници који су се истакли својим радом претходне школске године.

   Некада су свештеници били једини писмени људи и своје знање преносили су деци из богатијих породица. Данас, када је школа обавеза и право сваког детета, обележавањем школске славе посвећене Светом Сави, настављамо његов свети пут.

   Све школе у Србији, 27. јануар - Савиндан обележавају као школску славу, још из времена Милоша Обреновића, када је 1823. године наложено да се обележава Дан Светог Саве.

   ОШ „Милан Муњас“ је традиционално, уз присуство свештенства убске цркве, представника локалне самоуправе и многобројних званица, наставника, ученика и родитеља, обележила свечано Дан Светог Саве, освештавањем и сечењем славског колача. Домаћин славе, ове године била је породица Адамовић из Уба (Владимир, Стојанка, Петар, Јована и Милица). Владимир и Стојанка су наставници музичке културе и често учествују, заједно са својом децом, у стварању културно-уметничких програма наше школе. Наредне године домаћини славе ће бити Никола и Марија Томић, који су прихватили ову част, али и обавезу.

   Присутнима се прво обратио протојереј-ставрофор у пензији Митар Миловановић, подсетивши да цео српски народ неподељено слави и поштује име Светог Саве и да је наша обавеза да ову вишегодишњу традицију предамо потомству у наслеђе.

   У оквиру свечаног дела програма, који је почео Химном Светом Сави, директорка Живана Баратовић обратила се присутнима истичући да је претходна школска година била најуспешнија у дугој традицији школе „Милан Муњас“. Додељене су награде ученицима који су освојили једно од прва три места на републичком или окружном такмичењу током 2013/2014. године. Двадесет осам ученика освојило је неку од награда на такмичењима. То су: Александра Филиповић, Андреј Гајић, Тамара Миличић, Петар Тешић, Ана Цонић, Лука Митровић, Јована Радојичић, Немања Миливојевић, Милан Мијаиловић, Милан Тодоровић, Иван Миливојевић, Кристина Бошковић, Жељана Пршо, Мартина Савић, Милица Милошевић, Јана Миловановић, Анабела Драгићевић, Нађа Кандић, Анђелка Лазаревић, Урош Милошевић, Нина Ранковић, Сања Вукотић, Андреја Дамњановић, Катарина Лелићанин, Милош Дрча, Алекса Јовановић-Џајић, Јован Сандић и Невена Панић.  

   Награђени су били и наставници, чији су ученици освојили једно од прва три места на окружном и републичком такмичењу или су учествовали на републичким такмичењима. Награде су добили: професори српског језика Веран Јаџић, Душанка Грубор-Симић и Веран Мијатовић, наставник историје Бранка Костић, професори историје Ненад Игњатовић и Данијела Пантелић, професор географије Светлана Николић, професор математике Биљана Бранковић, професор разредне наставе Драгица Јеремић, професор хемије Бранка Андрић, наставници биологије Сања Митровић и Живана Ровчанин, професор биологије Ивана Иванковић и наставник техничког образовања Надежда Топаловић.

Штампа

Прослава Дана школе

on .

У суботу 13. децембра, кад Црква прославља  Светог Андреја Првозваног, ОШ „Милан Муњас“ Уб, прославила је Дан школе. Пригодним културно-уметничким програмом и темом „Тамо далеко“, школа се прикључила обележавању стогодишњице од почетка Првог светског рата. Својим присуством, приредбу је увеличао, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин, уз пратњу јеромонаха Силуана и свештенства убске цркве.

Многобројне госте, у холу школе, љубазно су дочекали директор, управа школе, наставници и учитељи школе. Међу званицама који су пратили музичко-драмски програм ученика свих разреда, нашли су се: представници локалне самоуправе, породица Милана Муњаса, чланови Школског одбора и Савета школе, МУП-а, локалних медија, директори и професори других школа, запослени, пензионери, родитељи и ученици ОШ „Милан Муњас“, као и Драгана Ђорђевић, председник Синдиката културе Србије.

Пред сам почетак програма, присутнима се обратила директорка школе Живана Баратовић, истакавши рад матичне школе и издвојених одељења, као и многобројне награде ученика на окружним и републичким такмичењима. Прошлогодишњи резултати обележили су протеклу школску годину, као једну од најуспешнијих. Директорка Баратовић захвалила се представницима локалне самоуправе на значајној сарадњи, а посебно донаторима, Фонду „Патријарх Павле“, Српске православне цркве, на донацији од 5.000.000 динара, уложеној за санацију фискултурне сале (504м2). Залагањем Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина обезбеђена је донација из Фонда „Патријарх Павле“ чиме су продубљени и до данас више него одлични односи ОШ „Милан Муњас“ и епархије ваљевске.

Штампа

Дечја недеља

on .

Ликовни радови ученика III1 III5 на тему "Подршка породици, најбоља подршка деци"

 

   

      

Визија школе

Желимо да будемо школа у коју деца радо долазе, јер је настава квалитетна, активности у школи задовољавају потребе ученика, прилагођене су захтевима модерног доба и уважавају потребе локалне заједнице.

Наша мисија

Градимо модерну и ефикасну школу по мери детета која припрема за живот. У школи сви учимо, сарађујемо и делимо одговорност за успех и постигнућа наших ученика.